[Recept] Mennyei sütőtökös muffin

Ebben a receptben megtanítom neked, hogyan süss mennyei sütőtökös muffint tönkölylisztből.

Biztosan te is látod, hogy fantasztikus az időjárás. Ragyogóan süt a Nap, csiripelnek a madarak és mindenki kirándul, olyan mintha tavasz lenne.

Mégis javában benne vagyunk az Őszben, hullanak a falevelek és tele van a föld gesztenyékkel. 

Az ősz egyik legnagyobb sztárja kétségkívül a sütőtök. Azt már biztosan tudod, hogy magában is mennyire finom és milyen sokoldalú a felhasználása. El lehet készíteni sósan vagy édesen egyaránt.

Én most a sütőtök édes változatával készültem neked, ami nem más, mint a sütőtökös muffin tönkölylisztből.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb sütőtök (sütés után 400 g-ot használj fel)
  • 250 g finom fehér tönkölyliszt
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott tk. őrölt fahéj 
  • 0,5 mk. őrölt szegfűszeg
  • 0,5 mk. őrölt gyömbér
  • 0,5 mk. őrölt szerecsendió
  • 40 g méz vagy finomítatlan nyers nádcukor
  • 2 db tojás
  • 60 ml olaj

Elkészítés:

  1. Vágd félbe a sütőtököt és 180 fokos sütőben süsd puhára.
  2. A tönkölylisztet a fűszerekkel, sóval és a sütőporral keverd össze.
  3. Vegyél ki 400 g-ot a megsült sütőtökből és add hozzá a tönkölyliszthez.
  4. Add hozzá a tojásokat és a cukrot, majd keverd össze.
  5. Keverés közben folyamatosan adagold hozzá az olajat.
  6. Az elkészült masszát adagold muffin formába és 180 fokos sütőben süsd kb. 30 percig.

Az íze attól függően változhat, hogy mennyire volt domináns a fűszerezésed. Engem kifejezetten a Karácsonyi mézeskalácsra emlékeztetett a végeredmény.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Írd meg a véleményed és szólj hozzá! Legyél Te is tagja a közösségnek!

0