Őstönköly, mint növény

Azt gondolom, hogy sokaknak furcsa lesz ez a cikk, mivel ez a növény  már-már tényleg misztikus tulajdonságokkal rendelkezik, de itt nincs szó semmi varázslatról, csak a színtiszta ősi magyar igazságról.

A gabonákat Isten teremtette, előbb lett teremtve, mint az ember vagy az állat.

A mai modern világunkban, a rohanó életmódunknak köszönhetően, eltávolodtunk az ősi tudástól, hogy az érzékeinkre, megérzéseinkre hallassunk. A gyermekekben ez a fajta tudás még megvan. Ez az ősi tudás!

Milyen különös, hogy ha gyerekek elé teszünk különböző  lisztből készült kenyereket, akkor az őstönkölylisztből készült kenyérhez nyúl a legtöbbjük. Ez azért van, mert nekik még megvan a kapcsolat a “mindenséggel” és hallgatnak a belső hangjukra a megérzéseikre.

Mivel élőlények, élő emberek vagyunk, élő ételt kell fogyasztanunk, akárcsak az őstönköly.

De mi is az az élő étel?

Talán sokan nem tudják, mit jelent pontosan az élő étel kifejezés. Természetes táplálkozást kell érteni ez alatt, vagyis az ételek olyan formában való fogyasztását, ahogy azokat a természet megalkotta.

Az őstönköly pont ilyen. Minden gabona őse. Jelentése: legősibb, legjobb. Ott van benne az ősi tudás és a tér – időben is mozog. Mindig igyekszik megmaradni. Ősi, de mégis új, hiszen alkalmazkodott a mostani körülményekhez.

Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, hogy erre a növényre csakis csodálattal lehet nézni. Nincs mégegy gabona, ami mindenféle vegyszer és egyéb manipuláció nélkül termeszthető lenne. Nincs szükség a termesztéséhez növényvédőszerre, mert kiszorítja maga körül a gyomokat. Tilos műtrágyázni, vegyszerezni, mert akkor elfekszik és nem terem.

Aszályt tűrő, ugyanakkor kitűnően elviseli az árvizet is. Ellenáll mindennek, amibe az átlag búza elpusztul. Igazi túlélő! Szándékosan sem lehet megbetegíteni. Rettentő intelligens növény, mert nem veszi fel a talajból és a vízből a méreganyagokat.

Öntermékenyülő növény, a pelyva levele nem engedi át a radióaktív sugárzást, nem sérül a genetikai kódja.

Az 1986-os csernobili atomreaktor-robbanás után a magyar gabonák vizsgálata kimutatta, hogy egyedül a Dr. KalmárⓇ féle tönkölybúzában nem volt mérhető sugárszennyezés és nem károsodott genetikailag.

Vajon hogyan lehetséges ez? Hiszen amit sugárzás ér annak megváltozik a genetikája.

Ezt az ősnövényt levédte a Teremtő, hogy ne sérüljön a genetikája.

És ez csak a magyaroké. Fantasztikus nem?

Mi magyarok magörző nép vagyunk.  A Földbe kerülő mag az élet eszenciája, sűrített formája.

A mag amikor Földbe kerül és vizet kap kicsírázik. A CSÍ-RA nem más mint Rá vagyis a Napisten ereje.

Vajon mi lehet az ember elsődleges tápláléka?

Gondolom már sejthető: Rá a Napisten ereje vagyis a CSÍ-RA.

A csíráztatás legízletesebb megoldása a kenyér! A kenyérsütés ott kezdődik, hogy a magot megőröljük amiből a liszt lesz, ezt vízzel összegyúrjuk, majd melegre tesszük, hogy a liszt “csírázásnak” induljon. Ezt a folyamatot pedig kovászolással meggyorsítjuk.

Hogy imádkozunk? Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma…

A legősibb magyar búzafajta a Tenkel, tenkely vagyis a tönkölybúza. De mit is jelent valójában ez a szó? TEN-KEL

Ten, az IS-TEN szavunk második része mely a végtelent, örökkévalót jelenti. A KEL szavunk pedig az ébredést, felkelést mutatja, ahogyan a mag is kikel a földből. TEN-KEL együtt az ébredő végtelen, a felkelő Isten.

A TeN rovásjele érdekes módon éppen egy növényt, hajtást ábrázol. Gondolom ezek után nem is szükséges bizonygatnom, hogy a TEN-KEL CSÍRA, mai nevén a tönkölycsíra, a tönkölykenyér mit is jelent nekünk, magyaroknak.

TEN-KEL a kelő Örökkévaló. CSÍ-RÁ, a Napisten egy pontban ható ereje. Keleti energia. A magyarok legfontosabb “szent” égtája KELET.

Amikor a TEN-KEL kenyeret esszük, ezt az éltető erőt szívjuk magunkba. Szent Hildegárd, a középkorban élt csodatévő, gyógyító egyik legfontosabb gyógyszere a tönkölykenyér volt. Szinte minden betegségnél alkalmazta.

Legfőbb eledelünk, ételünk, tehát a tönkölykenyér.

Ezt a kenyeret azonban soha ne tévesszük össze a mai, boltban kapható kenyerekkel. A régi kenyérben nem voltak adalékanyagok, gyorskelesztő vegyszerek és egyebek.

A régi kenyér ÉLET volt és orvosság.

Az eredeti kenyérbe nem kell más, mint liszt, víz, só és kovász. Pont ahogyan mi is készítjük a kenyereket. 🙂

Fontos, hogy megértsük, hogy a gabonákat nem lehet kiiktatni az életünkből, mert akkor nem lesz életerőnk, energiánk.

Úgy gondolom, hogy aki nem nyúl az őstönkölyhöz, azért nem teszi, mert fél “Tisztává válni!”

Fogyasszunk rendszeresen őstönkölylisztből készült kenyeret, mert még a tapasztalt sütőipari szakembereket is meglepte, hogy nem mindegy milyen napszakban kovászolják, ugyanis ettől függően változik az íze. Ez is milyen különös nem? Milyen pontosan mutatja, hogy az őstönköly és a belőle készült kenyér már-már misztikus.

Ha elkezdi az ember ezt enni, már az első héten is komoly változásokat vehetünk észre magunkon, majd két-három hét után beáll a szervezet, visszatér a harmónia.

Minden embernek tiszta szívemből ajánlom. A gyerekeknek kifejezetten, az ő fejlődésüket különösen jótékonyan segítheti.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Írd meg a véleményed és szólj hozzá! Legyél Te is tagja a közösségnek!

0