Egészséges táplálkozás az őstönköly termékekkel

Diétázol? Vagy egyszerűen csak figyelsz az egészségedre?

Akkor az Dr. Kalmár Gergely Tönkölyből készült termékek neked valók! 

Bár elsőre lehet, hogy hihetetlennek hangzik, hogy szénhidtrát tartalmú élelmiszert fogyassz a diétád során, pedig nem az! 

A legtöbb ember azt gondolja, ha egy termékben magas a szénhidrát tartalom, akkor az biztosan hízlal. 

Tudjuk, hogy minél alacsonyabb egy élelmiszer Gl indexe, annál kevésbé terheli meg a hasnyálmirigyet, ezáltal kevesebb inzulint kell termelnie, és mivel kevesebb inzulin termelődik, annál kevesebb zsírt raktároz el a szervezet, ez pedig a sikeres fogyás kulcsa. 

Azt azonban fontos tudni, hogy A GI indexet nem csak a szénhidrátok összetétele határozza meg, hanem az élelmiszer fehérje-, zsír- és rosttartalma is nagyban befolyásolja, mivel a fehérjék, zsírok és rostok mind lassítják a szénhidrátok lebontását és felszívódását.

Minél több fehérjét, zsírt és rostot tartalmaz egy élelmiszer, annál alacsonyabb lesz a GI értéke, még viszonylag magasabb szénhidráttartalom esetén is.

A Dr. Kalmár Gergely Tönkölyben az a nagyszerű, hogy lassan felszívódó, jó szerkezetű összetett szénhidrátokat, és nagy mennyiségű élelmi rostot tartalmaz, ebből kifolyólag kedvező a glikémiás indexe, mivel lassan szívódik fel, ezáltal nem emeli meg a vércukorszinted.

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően jól alkalmazható fogyókúrás étrendekbe, és már kis mennyiségben is csillapítja az éhségérzetet.

Ha a lassan felszivódó széhidrátok mellett szeretnél arra is figyelni, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét vigyél be, ezen sem kell aggódnod, hiszen a Dr. Kalmár Gergely Tönköly kimagasló fehérjetartalmának köszönhetően felülmúlja a hagyományos búzát, mivel  lényegesen több fehérjét és sikért tartalmaz. 

Emellett fehérjetartalma megegyezik a csirkehúséval, és bizonyos termékek esetében olyan magas a fehérjetartalma, hogy vetekszik a marhahús legnemesebb részével.

Ami miatt még igazán különleges, hogy ez a fehérje szerkezet, nagyon hasonló az emberi fehérjékhez, így szervezeted számára nagyon jól hasznosítható.

Ha eddig abban a tévhitben éltél, hogy csak szénhidrátcsökkentett ételeket fogyaszthatsz, akkor most biztos lehetsz abban, hogy még a viszonylag magas keményítő tartalom mellett is fogyni fogsz.

Mi a különbség a boltokban kapható ipari lisztek és a 100%-ban organikus Dr. Kalmár Gergely Tönköly®liszt között?

Dr. Kalmár Gergely Tönköly®liszt

  • Tilos műtrágyázni, vegyszerezni nincs szüksége növényvédő szerekre, és permetszerre
  • A talajból és a vízből a méreganyagokat nem vesz fel
  • 100%-ban emészthető
  • Magyar ősgabona, adalékanyag hozzáadása nélkül

Egyéb boltban kapható, átlagos lisztek

  • Termesztéséhez szükséges permetezés, vegyszerezés és a műtrágyázás
  • Képes felvenni a talajból a vegyszermaradványokat, nehézfémeket
  • Halott anyag, vitamin- és ásványianyag-tartalmának 20-80%-át, rosttartalmának mintegy 90%-át elveszti sütés, főzés hatására
  • 20-30%-ban emészthető és a biológiai értéke 0
  • Bizonyos termékek nem magyar forrásból származnak és tartalmazhatnak emberi emésztésre alkalmatlan anyagokat

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Írd meg a véleményed és szólj hozzá! Legyél Te is tagja a közösségnek!

0